onsdag 1 juni 2011

Thai-style prawns


För att göra dessa smaskiga räkorna till 4 gör såhär:

Börja göra marinaden med att blanda 1 finhackad röd chili med 1 msk olivolja, 2 msk fisksås, 2 stycken pressade vitlöksklyftor, 2 msk riven ingefära och 1 tsk mald spiskummin. 
Blanda detta med 600 gram jumbo räkor med skalet på, och låt stå i 5 minuter.
Trä räkorna på metal spett och placera i mitten på den heta grillen och grilla i ca 2-3 minuter, vänd en gång.


Du kan göra på samma sätt fast i en grillpanna eller stekpanna hemma på spisen, se då till att pannan är riktigt het.

Detta sättet att utforma recept har jag snott från en brittisk mattidning som förövrigt är dom bästa! Det kan jag ta i ett annat inlägg om förkärlek för brittiska mattidningar.. När dom vill klämma ihop små snabba recept brukar de köra på en sådan här layout. 
Det fetstilta är det som du behöver köpa, har du de hemma är du klar att köra. Jag antar att man bara ska kolla igenom lite snabbt eller bara riva med sig receptet som inköpslista.
Man kan enligt originalreceptet smyga ner lite citrongräs på grillen för att få lite citrusaromer. 
Jag tänker att man kan slägga ner dessa i en plastburk och ta med dom när man ska ut och grilla med engångsgrill eftersom de tar såpass kort tid, trots debatten om dessa jumboräkor kanske man hittar några som är schysst behandlade.

2 kommentarer: