måndag 20 juni 2011

sötpotatiscurry

Ibland blir jag sugen på curry, men varken kyckling varianten eller studentvarianten (slänga i massa grönsaker som ligger i kylen) då är det jättegott att göra curryn på sötpotatis med lite kikärtor i. Basen är densamma, gul lök, currypasta av valfri sort.


Du behöver:

ca 500 gram sötpotatis
2 gula lökar tunt skivade
1 burk kikärtor, väl sköljda 
1 röd paprika
1 burk kokosmjölk
1 röd chili
lite smått och gott:
jag hade lite ingefära, citrongräs och vitlök


Gör:
Skala sötpotatisen och skär den i bitar ca 2x2 cm eller vad du tycker passar. Skiva löken och fräs den mjuk med lite olja en en stor gryta. Finhacka vitlöken, chilin, ingefäran och citrongräset och tillsätt i pannan med löken. Låt det fräsa tillsammans någon minut och tillsätt sedan currypastan, sötpotatisen och paprikan och kokosmjölken plus lite vatten. Låt koka i ca 15 minuter och tillsätt sedan kikärtorna och låt dem koka med tills sötpotatisen är mjuk. Servera med ris!


Detta är ett superbra sätt att använda sötpotatis, just för att den är söt och god i smaken och passar bra med kokosmjölken. Jag kunde nog nästan haft i en hel burk kokosmjölk till då det är lite svårt att beräkna eftersom det blev så mycket sötpotatis. Jag kunde nog också krämat på lite med chili då både potatisen och kokosmjölken gjorde curryn ganska mild i sig. Koriander hade varit det ultimata för att tillsammans med chilin bryta av det milda och krämiga! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar