tisdag 7 juni 2011

grönsaksröra i ugn

En sådan här grönsaksröra är lätt att slänga ihop och sköter sig i princip själv, och ganska billig att göra om man kommer över fina billiga grönsaker. Den går också superbra att anpassa efter vad man råkar ha hemma, och ett perfekt sätt att fräscha upp grönsaker som kanske börjar skrumpna lite. Jag har fått inspiration härifrån.


För 4 personer behöver du:
1 aubergine
2 squash
2 paprikor 
2 lökar
1 pkt körsbärstomater
4 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater
1 pkt fetaost
spiskummin och koriander valfri mängd
1 näve persilja
olivolja
salt och peppar
bulgur till servering


Gör:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär grönsakerna i lika stora bitar, lägg grönsakerna i en ugnsform, riv vitlöken och blanda grönsakerna med olivoljan och kryddorna, jag tog någon tesked av varje och mortlade. Rosta i ugnen i 40 minuter. När klockan ringer, ta ut formen häll över bruktomaterna och mosa dem lätt, täck med folie och ställ tillbaka i ugnen. Koka bulgur, när den är klar kan du ta ut grönsakerna också.
Servera med bulgur blandat med rejält av hackad persilja och smula fetaosten över grönsakerna!


Denna rätt är väldigt god, man kan ibland få balansera upp smakera med kanske lite extra salt eller socker men det behövdes inte idag, beror nog lite på grönsakerna och tomaterna. Ibland är det gott att äta en middag utan kött, och denna rätten är mättande och god. Speciellt god med massa persilja det ger en extra dimension! 

1 kommentar: