lördag 28 maj 2011

supergod potatissallad

Detta är en lite annorlunda än dom som man kanske vanligtvis gör med kapris, rödlök etc. Här använder man också färskpotatis men man rostar den i ugnen, mycket gott! Passar bra till midsommar buffén eller till en grillad köttbit.

Du behöver:
1 kg färskpotatis
5 vitlöksklyftor, minst
2-3 msk turkisk yoghurt eller creme fraiche
2 msk majonäs
en kruka hackad mynta

Gör:
Sätt på ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen om det behövs, skala dom är inte nödvändigt. Dela dom på mitten om dom är stora, vissa kan man ha i hela andra dela två gånger beror lite på vad man känner för, inte för smått bara.
Lägg potatisen i en ugnsfast form med lite salt och olivolja och rör runt. Tillsätt vitlöksklyftorna hela med skalet kvar för att få fram den lite söta vitlökssmaken. Rosta i ca 40 minuter och rör runt imellanåt.
Låt sedan potatisen svalna, lite ljummen är bara fint. Jag mixade ihop majonäsen och yoghurten med vitlöken men mosa funkar också fint. Blanda i vitlöksmassan med potatisen och till sist rör ner den grovhackade myntan, ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar