Detta är en lite annorlunda än dom som man kanske vanligtvis gör med kapris, rödlök etc. Här använder man också färskpotatis men man rostar den i ugnen, mycket gott! Passar bra till midsommar buffén eller till en grillad köttbit.
Du behöver:
1 kg färskpotatis
5 vitlöksklyftor, minst
2-3 msk turkisk yoghurt eller creme fraiche
2 msk majonäs
en kruka hackad mynta
Gör:
Sätt på ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen om det behövs, skala dom är inte nödvändigt. Dela dom på mitten om dom är stora, vissa kan man ha i hela andra dela två gånger beror lite på vad man känner för, inte för smått bara.
Lägg potatisen i en ugnsfast form med lite salt och olivolja och rör runt. Tillsätt vitlöksklyftorna hela med skalet kvar för att få fram den lite söta vitlökssmaken. Rosta i ca 40 minuter och rör runt imellanåt.
Låt sedan potatisen svalna, lite ljummen är bara fint. Jag mixade ihop majonäsen och yoghurten med vitlöken men mosa funkar också fint. Blanda i vitlöksmassan med potatisen och till sist rör ner den grovhackade myntan, ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar