torsdag 19 maj 2011

gryn

Gryn finns i diverse olika slag. De som är vanligt förekommande är hos mig är bulgur, quinoa, couscous med flera. Det behöver inte alls vara tråkigt, som man kanske tror när man testar första gången. Jag brukar byta ut just bulgur mot ris ibland, eller blanda upp den i en sallad. som med de flesta gryn, dubbelt så mycket vatten som gryn koka under lock ca 10 minuter.


till ca 3-4 port:
2,5 dl bulgur, jag använder mellan varianten, den finns som finfina korn, till jättestora
5dl vatten
1 nypa salt


låt vattnet koka upp, tillsätt bulgur och låt koka på svag värme i ca 10 minuter.


smaksättning:
- en fjärdedels grönsakbuljongstärning, 1 msk tomatpuré. 2 msk hackad persilja och en halv rödchili finhackad. Rör ner tomatpurén och buljonen i vatten och till sätt persiljan och chilin när bulguren kokat klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar