tisdag 30 augusti 2011

harissa

Ett hett tips som jag måste dela med mig av är denna fantastiska chilipastan harissa. Det är en nordafrikansk chilipasta som man kan använda till diverse saker som innehåller chili om man inte råkar ha någon färsk chili hemma. Det går också att göra den själv med ganska få ingredienser som: pimento, salt, vitlök och lite andra kryddor om man ska följa paketet men det har jag inte testat. Den finns i små metallburkar men det är lite opraktiskt då när den väl är öppnad får man hälla över den i en annan burk med lite olja på så den inte blir dålig. För någon vecka sedan hittade jag harissan i en praktiskt tub förpackning! Man kan använda denna till blandannat följande:

- Ha den i ett kryddsmör när du gör en hel kyckling, lättare än att ha hackad chili i då hettan sprider sig lite jämnare!
- Blanda någon tsk i din sallads dressing
- Gör en enkel yoghurtsås med en klick harissa i
- Krydda din hommous med en klick
Köp denna chilipasta och ha hemma i skåpet, lovar att du kommer använda den!

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera