söndag 18 december 2011

Pastagratäng med medelhalvsgrönsaker

Detta är en sådan där rätt som kommer till när man står i mataffären. Den är dock väldigt lätt att variera. Jag har faktiskt tagit en färdig ostsås, men vill du och har tid att slänga ihop en bechamel med ost. Kött kan man också tillsätta, lite överbliven kyckling i strimlor, tunt skuret kött, lite korv eller varför inte lite köttfärssås.

Till ca 3 pers behöver du:
2 pkt färsk fylld pasta
1 tetra ostsås
1 zucchini
1 röd lök
2 paprikor
2 vitlöksklyftor


Gör:
Sätt på ugnen på 225 grader. Koka pastan så som det står på paketet, häll av pastan. Medan pastan rinner av skär grönsakerna i klyftor, fräs på dem i omgångar tillsammans med pressad vitlök. Blanda pastan, grönsakerna och såsen i en ugnsfast form låt gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Det går bra att toppa med lite ost om man känner för det.

Som sagt, snabbt och lätt och med en hint av vitlök från grönsakerna. Ibland är man sugen på något snabbt, krämigt och ostigt då är detta perfekt! Det är bara att improvisera vidare, kanske inte det mest kulinära receptet men bra att ha när man går i affären och inte vet vad man ska laga eller för att samla ihop kylens rester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar