400 gram kycklingfilé
3 morötter
3 selleristjälkar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk vita bönor
1 buljongtärning
1 näve liten pasta ex: makaroner
lite hackad persilja att toppa med
Gör:
Skär kycklingen i bitar. Hacka grönsakerna i mindre bitar, inte pyttelitet men inte jättestort. Stek kycklingen i en gryta tills den får lite färg, tillsätt grönsakerna och låt de steka med en kort stund. Fyll på med ca 8 dl vatten och buljong. Låt detta koka i ca 30 minuter, då tillsätter du bönorna och pastan och kokar soppan tills koktiden på pastan är klar!
Det känns bra att mjukstarta lite nu i början på året och ett bra substitut den hämtmat som man hämtat hem i mellandagarna. Som sagt pendlar smakerna ganska drastiskt, men även om denna soppan inte är kryddstart innehåller den väldigt mycket smak! Här hade de också funkat fint med lite kycklingrester på slutet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar