torsdag 5 januari 2012

Värmande kycklingsoppa

Nu har bloggen tagit ett välförtjänt och kanske lite väl långt jullov, men nu är vi tillbaka i köket igen! Jag hade tänkt att skriva ett inlägg med både min julmat och nyårs mat, men nu lämnar vi julen och går på en ny kula! Vi börjar med en värmande kycklingsoppa utan julkryddor eller julsmaker så långt ögat når. Man kan bestämma konsistensen lite själv, jag slängde i en näve pasta för att fylla ut lite mer! Här kör jag på buljongtärning men det funkar fint eftersom det blir en god buljong med grönsakerna och kycklingen, men lite hjälp behöver den.
Till 4 pers behöver du:
400 gram kycklingfilé
3 morötter
3 selleristjälkar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk vita bönor
1 buljongtärning
1 näve liten pasta ex: makaroner
lite hackad persilja att toppa med

Gör:
Skär kycklingen i bitar. Hacka grönsakerna i mindre bitar, inte pyttelitet men inte jättestort. Stek kycklingen i en gryta tills den får lite färg, tillsätt grönsakerna och låt de steka med en kort stund. Fyll på med ca 8 dl vatten och buljong. Låt detta koka i ca 30 minuter, då tillsätter du bönorna och pastan och kokar soppan tills koktiden på pastan är klar!

Det känns bra att mjukstarta lite nu i början på året och ett bra substitut den hämtmat som man hämtat hem i mellandagarna. Som sagt pendlar smakerna ganska drastiskt, men även om denna soppan inte är kryddstart innehåller den väldigt mycket smak! Här hade de också funkat fint med lite kycklingrester på slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar