fredag 6 januari 2012

Mangosalsa

Detta är ett oerhört gott tillbehör till kyckling, kött eller något annat man tycker passar. Den speciella sötman från mangon passar förträffligt tillsammans med limen, chilin och koriandern. Man kan göra den så start eller syrlig som man själv behagar. Det kan inte gå fel, tycker du att du först pressat i för mycket lime, smaka och du kommer att ångra dig. Mangons sötma har en förmåga att balansera smakerna väldigt bra och därför gör det svårt att misslyckas.

Till 2-3 pers behöver du:
2 mango, väl mogna
1 lime
1 halv chili
3 salladslökar
1 näve koriander

Gör:
Börja med att skära mangon i mindre bitar, lättaste sätter är att göra som på bilen. Skär runt kärnan, skåra i mangon så du får ett korsmönster, vräng på mango skivan och sedan är det bara att skära ut kuberna. Finhacka koriandern, salladslöken och chilin, blanda allt och låt stå en stund så alla smakerna hinner att sätta sig, då tycker jag det blir godast!

Detta är ett super fräscht tillbehör. Det smakar först lite sött, sen lite surt, hett och lite zing. Perfekt kombo för smaklökarna, kombon gör också att inget tar överhanden utan blandas till något välkomponerat. Servera till kyckling, kött eller varför inte fisk. Detta kanske också kan vara ett trevligt komplement till varför inte fredagstacosen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar